Over VitaMotus

Met VitaMotus begeleid ik mensen en organisaties naar een gezonder eetpatroon en naar een vitaler leven.

Voor particulieren doe ik dat met voedingsadvies, natuurvoedingsadvies en leefstijladvies en begeleiding/coaching. Aanvullend geef ik begeleiding bij beginnen met hardlopen en geef ik de befaamde Supermarkt Safari Jungle Tour.

Voor organisaties (bedrijven, scholen, stichtingen, groepen, etc.) verzorg ik graag inspiratiesessies, presentaties, voorlichtingen en workshops. De thema’s die ik hierbij kan verzorgen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Voeding en gezondheid
  • Plantaardige voeding
  • Sport en Voeding
  • Leefstijl
  • Hardlopen

Voor de zakelijke markt werk ik nauw samen met Vitalics uit Alkmaar. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier. Of neem even contact met me op!

Wat ik doe

Ik geef voedingsadvies. Nee, ik ga je niet vertellen wat je wel en niet “mag” eten. Dat bepaal je nog altijd zelf. Maar soms heb je simpelweg gewoon hulp, advies en coaching nodig, omdat sommige veranderingen lastig kunnen zijn. Dat weet ik zelf maar al te goed, want ik heb zelf ook mijn pad mogen bewandelen om te komen waar ik nu ben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe dat zo kwam? Lees dan mijn belachelijk lange verhaal: Van spare ribs naar broccoli.

Voeding, kennis, keuzes, inspiratie, motivatie en veranderingen dus. Daar kom ik graag om de hoek kijken. Ik help je graag wegwijs te worden in de jungle van informatie en ik leer je om vooral zelf weloverwogen voedingskeuzes te maken. Slimme keuzes, die niet alleen jou dienen, maar ook mens, dier, aarde en klimaat.

Of het nu gaat om een stevige analyse van jouw eetpatroon, je wens voor gezonder gewicht, een voedingsadvies of natuurvoedingsadvies op maat, de inhoud van je keukenkastjes of jouw gezonde route in de supermarkt: ik help je graag op weg.

Daarbovenop leer ik je heel graag hoe je deze keuzes kunt inbedden in je leven. Op een eenvoudige en toepasbare manier. Met kleine stappen. Overzichtelijk en praktisch. Een nieuwe werkbare manier die uiteindelijk jouw gewoonte wordt.

Een klassieke win-win-situatie dus. En dat is in sommige gevallen zelfs makkelijker dan je denkt 😉

Mijn visie

Mijn visie op voeding is vooral gebaseerd op een natuurlijke en gezonde benadering.

In het kort: veel variatie. Bij voorkeur onbewerkt voedsel. Dichtbij de natuur en in lijn met onze biologisch-evolutionaire behoefte. Of zoals ik liever zeg: in lijn met jouw innerlijke aap. Want geloof me, die heb je.

Voor de duidelijkheid: ondanks dat ik zelf grotendeels plantaardig eet en dat ook aanmoedig, sluit ik in mijn voedingsadviezen in principe geen enkel voedingsmiddel uit.

Mijn voorkeur voor natuurlijke en zo min mogelijk bewerkte voeding komt niet uit de lucht vallen. Want ik vind dat we in ons westerse eetpatroon behoorlijk zijn afgedreven van wat écht voedsel is. En dat is niet zo gek ook. We worden voortdurend verleid. Want door gemak en tijdnood, door slimme marketing en door het moderne voedselaanbod is de drempel om toch gezonde keuzes te maken vaak hoog. En vaak spelen er nog andere factoren mee, zoals jouw eigen leefstijl, je drukke bestaan of je emoties bij eten.

Daardoor is het soms best lastig is om de juiste voedingskeuzes te maken en vooral te blijven maken. We kiezen vaak de weg van de minste weerstand en dat doen we vaak nog onbewust ook. Voedingsfabrikanten en hun marketeers weten dat en daar maken ze slim gebruik van. Ze doen alles voor de omzet.

Niet zo gek dat de landelijke ziektecijfers blijven stijgen. Het gaat gewoon niet de goede kant op. Hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas en ga zo maar door. Alle cijfers van deze zogenaamde “welvaartsziekten” zitten helaas nog steeds in de lift. Hoog tijd dus, om te kijken naar wat echte voeding ook alweer is.

Waar het écht om gaat

Niet leuk, al die alarmerende berichten over ziektes en cijfers, maar daar gaat het misschien niet eens om. Dus eerst even een stap terug nu. Want in werkelijkheid is een visie op voeding veel persoonlijker. Ik vind echt niet dat je nu opeens gezond moet gaan eten als tegenreactie op wat ik net schreef over vreselijke ziektes en slimme marketing. Want dan beweeg je ergens van weg. Uit angst. Of uit ergernis. Dat is allemaal negatieve energie. Ik geloof niet dat dat werkt. Ik zie liever dat je juist bewust en weloverwogen ergens naartoe beweegt. Uit verlangen. Uit zin. Waar naar toe? Naar jouw gezondheid. Naar jouw optimale immuunsysteem. Naar jouw fitte en energieke gevoel. En geloof me, met de juiste voeding kun je zoveel meer uit het leven halen. De lijst van voordelen gaat maar door.

En misschien is het hoog tijd voor jou, om dat verschil te ervaren? Hoog tijd voor een eerste, kleine stap? Bel of mail me even en dan kijken we samen naar wat ik voor je kan betekenen.

Wil je meer weten over VitaMotus? Lees dan hier een interview!