VitaMotus en Vitalics

Om gezondheid en vitaliteit in bredere vorm uit te dragen, werk ik sinds maart 2021 samen met Vitalics, uit Alkmaar.

Voor Vitalics verzorg ik enerzijds account management voor de zakelijke markt en anderzijds een deel uitvoering van projecten. Op deze pagina lees je meer over wat Vitalics doet en vooral wat Vitalics voor jou, als werkgever, kan betekenen.

Meer weten? Schroom niet en neem direct even contact met mij op! Ik vertel je er heel graag meer over.

Wat doet Vitalics?

Vitalics richt zich op duurzame vitaliteit van werknemers. Vitale werknemers zijn tenslotte de basis van een gezonde organisatie.

Stel: Je kunt je bedrijfscultuur een positieve impuls geven door te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers. Zou je daar graag werk van willen maken? Dat kan! Vitalics zet gezondheidsprogramma’s op voor alle lagen van jouw organisatie.

Maatwerk

De gezondheidsprogramma’s van Vitalics worden speciaal voor jouw bedrijf samengesteld en uitgevoerd. Samen bepalen we het doel en Vitalics ontwikkelt een passend plan. Hierbij streven we naar concrete resultaten die ook op de lange termijn effect behouden. Scherp toegesneden op de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: jouw werknemers staan fysiek en mentaal fitter in het leven en dat heeft langdurig impact op de werkvloer.

Waarom je dit voor jouw bedrijf moet willen

Heel simpel: fysiek en mentaal fitte werknemers maken je bedrijf. En om dat concreter te maken:

De meetbare resultaten zijn:

  • Positieve werkhouding
  • Toenemend werkplezier
  • Betere samenwerking
  • Positieve bedrijfscultuur
  • Meer loyaliteit in teams en afdelingen
  • Groeiend werkvermogen
  • Hoger rendement
  • Lager ziekteverzuim

Producten en diensten

PMO – Preventief Medisch Onderzoek

Een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft hoe de individuele mensen binnen een organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. Een PMO is dé basis voor een duurzame toekomst met jouw medewerkers.

Offline Leefstijlcoaching

Speciaal voor ondernemers: leefstijlprogramma’s van Vitalics. Wil jij ook die topsportondernemer worden die het maximale uit zichzelf en zijn of haar onderneming haalt? Check dan de mogelijkheden.

Online Leefstijlcoaching

Online begeleiding bij het optimaliseren van leefstijl en voeding? Vitalics biedt verschillende mogelijkheden voor jouw medewerkers. Fitte medewerkers presteren beter en hebben meer energie. Een duurzame investering dus!

Groepstrainingen

Samen bewegen geeft energie! Voor organisaties die op structurele basis in groepsverband willen trainen biedt Vitalics groepstrainingen aan. Een groepstraining is mogelijk voor groepen van 5 tot 12 personen.

Leefstijl workshops

Vitalics heeft een grote diversiteit aan workshops. De workshops sluiten allemaal aan bij het doel om een gezondere leefstijl te creëren. Denk hierbij aan aandacht voor: Slaap, energie, efficiënt werken, stress en weerbaarheid.

VITALE MEDEWERKERS ZIJN DE BASIS VAN EEN GEZONDE ORGANISATIE!

Food for thought?

Bij economie leerde ik vroeger over “kapitaalgoederen” en “productiefactoren“. Binnen de klassieke economie worden mensen blijkbaar onder de term “productiefactoren” geschaard. Ik heb dat nooit echt helemaal begrepen. In mijn ogen zijn mensen nog altijd….mensen. Uniek, divers en niet makkelijk te classificeren!

Maar goed, áls we er met een economisch oog naar willen kijken, dan doen we dat even: gemiddeld genomen zijn de personeelskosten van een bedrijf ongeveer 30% van de omzet. Tuurlijk zijn er veel onderlinge verschillen, zoals de mate van automatisering, branches, marges en nog veel meer.

Maar als gemiddeld 30% van je omzet bestaat uit personeelskosten, dan zou je denken dat dat alle aandacht zou verdienen van de werkgever. Juist in termen van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van je mensen! In de praktijk gaat er gelukkig ook al veel goed en is er een groeiende interesse in vitaliteit. Tegelijkertijd zien we nog zoveel ruimte voor verbetering! En dat is waar Vitalics het verschil kan maken!

Meer weten? Ik vertel je er graag meer over! Neem gerust even contact met mij op!

VitaMotus | Jouw natuurlijke weg naar een gezond eetpatroon.