Beginnen met hardlopen

Ja, gaaf! Heel gaaf! Ik juich het toe!

Hardlopen is voor iedereen
OK, eerlijk is eerlijk, hardlopen is misschien niet voor iedereen, maar ik geloof dat hardlopen wel voor heel veel mensen is. Van elke leeftijd, elk geslacht, elke achtergrond, elk niveau, elke afstand, elke snelheid. Ik help je graag op weg, omdat ik zelf heb mogen ervaren wat de meerwaarde is van lekker bewegen! En ik gun dat iedereen!

Ook als je misschien denkt dat hardlopen niks voor jou is. Of als je het wel eens hebt gedaan, maar het voor jouw gevoel ‘niet zo lekker’ ging. Misschien vind je het zwaar? Moeilijk? Kom je niet in je ritme? Geloof me, alles heeft een oorzaak en alles heeft een oplossing. Dat geldt ook voor hardlopen. Ik ben ervaringsdeskundige!

Nee, geen marathons
Ik geloof dat als je kunt wandelen, dan kun je ook hardlopen. Misschien geen marathons. En dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Het gaat om bewegen. En om alle voordelen die dat met zich mee brengt. Daar kun je op internet alles over vinden.

Geen topatleet
Ik ben geen topatleet. Ik heb geen enkel aanzien binnen de hardloopwereld. Ik ben geen professioneel trainer. Mijn persoonlijke records zijn allemaal op en rond amateurniveau. En ik heb elk jaar wel een blessure. Ik zou dus de laatste zijn die jou vertelt hoe je moet beginnen met hardlopen, toch?

Lekker verkoopverhaal, he? Nee, niet echt, dat weet ik. 🙂

Maar ik heb inmiddels tien jaar loopervaring en ben door schade en schande wijs geworden. Sterker nog: ik leer nog elke week bij, want over hardlopen is zo ontzettend veel te leren! Het houdt niet op. Of het nu gaat over trainingsopbouw, schoenen, bewegingsmotoriek, ademhaling of mindful kunnen genieten van je loopje. Ik kan wel stellen dat ik aardig ben ingelezen inmiddels! 🙂

Lage drempels
Hardlopen lijkt heel simpel lijkt en dat klopt, dat is het ook. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt natuurlijk. Voor veel mensen is dat misschien juist een drempel om ermee te beginnen. Maar vrees niet, want ook hier geldt: de magie zit ’em in de kleine stapjes. En die kan iedereen maken. Uiteindelijk gaat hardlopen om twee dingen. 1) je voeten verplaatsen en 2) daarvan genieten. Zo simpel maak ik het graag voor je.

Eerste stappen
Ik help je graag met die eerste stappen. Je kunt bij mij een losse hardlooples boeken maar ook een traject om te beginnen met hardlopen. Dit kan individueel, maar als je met een vriend, vriendin of groepje samen wilt beginnen met hardlopen, dan kan dat uiteraard ook ook.

Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Wat leer ik je?
Het liefst alles wat ik destijds niet leerde. Ofwel, alle beginselen die je nodig hebt om op een gezonde manier te beginnen met hardlopen. Denk aan:

 • hardloopschoenen
 • hardloopkleding
 • trainingsopbouw
 • trainingsplanning
 • trainingslocatie en -ondergrond
 • sportvoeding
 • blessurepreventie
 • voorbereiding en warming up
 • loophouding
 • looptechniek
 • paslengte
 • pasfrequentie
 • ademhaling
 • jouw comfortabele tempo
 • Finding you Focus
 • luisteren naar je lichaam
 • genieten van het moment
 • herstellen na het lopen
 • cooling down

Best veel, he? Geen zorgen, ik hou van maatwerk. En om te beginnen hoef je écht niet alles te weten. Ik kan de hoofdzaken van bijzaken scheiden. Het gaat om maatwerk. En nog meer om kleine stappen, want nogmaals: die kan iedereen zetten.

Ik bespreek graag met jou wat je doelen zijn of wat je gedachten over lopen zijn, zodat we samen een mooie start kunnen maken met jouw loopcarriere!

VitaMotus | Jouw bevlogen hulp bij beginnen met hardlopen!