Supermarkt Jungle Safari Tour

Gaaf, dit is echt leuk en leerzaam! Want een groot deel van jouw gezonde voeding begint in de supermarkt. Je zult je nog verbazen over de onbewuste kracht van slimme marketing. Maar ook over je eigen kracht om gezonde keuzes te maken, want die kracht gaan we versterken, ter plaatse!

70% meuk
Wist je dat maar liefst 70% of meer van het aanbod in de supermarkten bewerkt, geraffineerd of ultra-geraffineerd voedsel is? Het zijn producten die op voedsel lijken, maar het in wezen niet zijn. Jouw innerlijke aap wil die 70% eigenlijk niet kopen, maar die innerlijke aap is net zo vatbaar voor marketing als dat jij en ik dat zijn.

Best een uitdaging dus, om scherp te blijven in een supermarkt. Alleen de naam al: supermarkt. Als je het doorziet, dan zul je het woord “super” misschien wel weg willen laten.

Wat gaan we doen?
Ik leer je, ter plaatse, in jouw primaire supermarkt, onderscheid te maken tussen voedsel en producten. Want hoe zorg je dat je de meeste verleidingen kan weerstaan? Ja, dat is best lastig! De 80/20 regel is al gauw aan het vervagen. Ik vind het belangrijk dat je weerbaar wordt voor marketingtrucks. Dat je begrijpt hoe een supermarkt werkt. Dat het compleet is ontworpen om jou  te verleiden. Ik vind het belangrijk dat je allerlei claims op verpakkingen begrijpt en doorziet. Want in dat inzicht, daar zit je winst om gezonde keuzes te maken, maar vooral te begrijpen waarom je die wilt maken.

Wat leer je?

  • Ik leer je kijken naar etiketten, labels, foute claims en marketing-getetter: wat staat er? Wat betekent dat dan? En hoe ga je daar mee om? Wanneer is het misleidend?
  • Je leert om je bewuster te worden van gezondheidsclaims op “producten” (“Nu nog gezonder!”)
  • Je leert onderscheid maken tussen op voedsel lijkende producten en écht voedsel.
  • Je gaat je bewuster worden van de hoeveelheid suiker, zout, kunstmatigheden en vet die wordt verstopt in producten. Het is waarschijnlijk meer dan je denkt, en overal aanwezig. Ik blijf me er ook over verbazen, elke keer opnieuw. Er is gewoon te veel meuk.
  • We gaan vooral kijken hoe jij met de juiste boodschappen thuis komt. Daar gaat het uiteindelijk om!

Mijn idee hierover in het kort: “Het is simpel: de rommel die je niet in huis haalt, kun je ook niet eten.”

Je hoeft in de supermarkt niet bang te zijn of vertwijfeld te raken over wat je nu wel en niet mag of kan eten. Gezond verstand is vooral leidend.

Spreekt dit je aan? Maak dan nu een afspraak met mij, door me even een mailtje te sturen.